top of page

Over onze geiten

Onze kazen worden gemaakt met de puurste ingrediënten. Omdat wij de hele keten in eigen beheer hebben, kan er tot in de details worden gestuurd op kwaliteit en het leefcomfort van de geit.

Verantwoord lekker!

En wat bedoelen we nu precies met verantwoord? Lees het hier.

Zoals men zegt: een geit geeft melk. En dat doet een geit graag, als ze lekker in haar vel zit. Hoe beter de boer voor zijn geiten zorgt, hoe meer melk ze geven. Gezondheid, voeding en verzorging zorgen ervoor dat een geit haar hele leven vol plezier heerlijke melk geeft.

Onze melk

Wist je dat?

Nog een leuk weetje, geitenkaas en geitenmelk is wit, omdat geiten caroteen omzetten in vitamine A. Hierdoor komt de gele kleur van de caroteen niet in de kaas terecht en is onze geitenkaas wit, puur natuur!

Het voer

Het voer wat onze geiten eten komt grotendeels uit reststromen van de food industry. Daarnaast krijgen onze geiten gras, een eiwit- en energiebron wat wij mensen niet kunnen eten. Dit zetten de geiten weer om in melk en daar kunnen wij wél wat mee! Win-win dus.

De stal

Comfort voor de geiten staat hoog in het vaandel. Elke dag krijgen ze een fris opgestrooid strobed, het klimaat wordt goed geregeld en we zorgen dat het licht in de stal goed is. Om rust in de stal te behouden blijven de dieren bij elkaar in de groep lopen, dan zitten ze het lekkerst in hun vel.

bottom of page